Over ons - JP Wintersport

Over ons – JP Wintersport

Benieuwd naar het ontstaan van JP Wintersport?  Je leest alles over ons op deze pagina.

Het is allemaal begonnen met een kleine partij wakeboarden (ja watersport) die ik kon opkopen. Dit liep zodanig goed dat ik vervolgens Pisano’s Boardhandel gestart ben.
Hetzelfde jaar is dit nog veranderd naar Handelsonderneming JP.
Omdat ik begonnen was met de watersport en dit voornamelijk in het zomerseizoen is, zou het in het winterseizoen stilliggen. Zodoende ben ik op het idee gekomen om de wintersport te beginnen.
Het bedrijf is officieel opgericht op 12 augustus 2013 te Purmerend.

Er zit enorm veel tijd in het bedrijf maar we zien het ieder jaar groeien en dat motiveert enorm. Ook heb ik ontzettend veel hulp gehad van vrienden en familie. Zonder hen was het waarschijnlijk niet gelukt om dit alles op te zetten en had u nu niet op de website van JP Wintersport gezeten.
Doordat ik een baan heb naast JP Wintersport houd ik alle winst binnen het bedrijf. Hierdoor hoeven wij ook niet de hoofdprijs voor de producten te vragen en hierdoor is elk jaar weer een enorme groeiende lijn te zien.

Mijn vader zei eens iets tegen mij wat mij altijd is bijgebleven.

“Maak van je hobby je baan en werk nooit een dag”

 

Tijdlijn

2013
In 2013 is het idee ontstaan om een eigen onderneming te starten. Vanuit huis op een zolderkamertje van 8 m2 is de handel begonnen en dit geeft een groot aantal voordelen, namelijk minder kosten. Ik heb geen personeelskosten, geen kosten voor een duur pand, geen verloopdruk. Daardoor kunnen wij de goedkoopste zijn. De onderneming heb ik naast mijn normale baan en daardoor hoef ik niet van de winst te leven en kan de winst binnen de onderneming blijven. Dit jaar verkocht ik alleen nog producten via Marktplaats.

2014
Dit jaar heb ik een garagebox in de straat gekocht omdat, je verwacht het niet, het huis toch niet ideaal was om ski’s in op te slaan.
Ook is de webshop voor de wintersport gestart en heb ik het assortiment uitgebreid met ski- en snowboardschoenen.

2015
Dit jaar heb ik nog 3 garageboxen in de buurt erbij gehuurd. De totale ruimte voor opslag is daarmee uitgebreid naar 54 m2.
Ook is het assortiment met vloeibare waxsticks en snowblades en is de webshop compleet vernieuwd.
Dit jaar kwam ik op het idee om een ‘Over ons’-pagina te lanceren op de website zodat de groei van de winkel terug te lezen is.

2016
Dit jaar ben ik overgestapt van losse garageboxen naar een huur-bedrijfspand (115 m2) waarvan 45 m2 gebruikt wordt voor de opslag van de watersport.
Ook zijn wij dit jaar begonnen met verhuur van ski’s en snowboards en is het assortiment uitgebreid met twintip ski’s en skistokken.
Daarnaast hebben wij dit jaar professionele wax-, slijp-, polijst- en reparatiemachines aangeschaft voor het onderhoud van de ski’s en snowboards.

2017
In 2017 hebben wij een zeecontainer gekocht en voor het bedrijfspand op het terrein geplaatst. Wij hebben de watersport uit het bedrijfspand gehaald en in de zeecontainer geplaatst waardoor het gehele pand gebruikt wordt voor de wintersport (115 m2).
Het assortiment is verder uitgebreid met ski’s en snowboards voor kinderen, helmen, skibrillen en ski- en snowboardtassen.

2018
Dit jaar hebben wij naast de zeecontainer die wij al hadden nog een zeecontainer gekocht en ook voor het bedrijfspand geplaatst voor opslag.

2019
Dit jaar hebben wij alle onderhoudsmachines die wij hebben staan nogmaals gekocht om altijd reserve machines te hebben staan voor als er iets stuk gaat in het hoofdseizoen. Dit is een goede les geweest vanuit 2018.
Wij hebben het pand verbouwd en hebben we nieuwe stellingen, een nieuwe werkbank en een nieuwe balie aangeschaft.

2020
Dit jaar is alle watersport naar een andere locatie gegaan om zo meer ruimte te maken voor de wintersport.
Door de wereldwijde pandemie, Corona, hebben wij de winkel volgens de RIVM maatregelen volledig Coronaproof gemaakt.
Door Corona / COVID-19 zijn er zeer weinig klanten. Hierdoor veel tijd gehad om website onder handen te nemen.
De bestaande fotostudio is volledig vernieuwd. Hierdoor is de fotokwaliteit van de producten op de website enorm gestegen.
Wij hebben nieuwe zoekfilters ingevoerd en het online aanbod drastisch vergroot. Er is nu makkelijker te zoeken en er is veel meer keuze.
Wij zijn gestopt met de online verkoop van losse snowboards en losse snowboard bindingen.
Onderaan de website kunt u vanaf nu onze reviews bekijken. Wij zijn erg trots op alle positieve reviews!
We krijgen ook veel positieve reacties over deze “Over ons” pagina.

2021
Door de corona-maatregelen moesten wij lange tijd gesloten blijven. Maar mochten seizoen 2021/2022 weer open.
Wij hebben de website verbeterd. Zo zijn alle categorie-afbeeldingen op de homepage vernieuwd en is de website snelheid verbeterd.
Boven de 100 euro gratis verzenden hebben wij ingesteld.

2022
Dit seizoen zijn er veel veranderingen ten opzichte van eerdere jaren. Deze zomer hebben wij ons bedrijf JP Watersport verkocht. Hierdoor hebben wij de mogelijkheid de wintersport nog verder uit te breiden.
Dit jaar wordt er zo groots ingekocht dat wij er een extra opslagruimte bij hebben moeten huren.
De winkel heeft een flinke opknapbeurt gekregen. Zowel beide zeecontainers als het gehele pand is van binnen en buiten voorzien van een vers likkie verf.
Met twee nieuwe beachvlaggen, een vernieuwde gevelsticker en een nieuw gigantisch opvallend reclamedoek langs de weg is JP Wintersport écht niet meer te missen.
Skihelmen hebben wij helaas dit jaar niet in ons assortiment. De leverancier kan deze niet meer leveren.
Gebruikte skistokken zijn uit de verkoop gehaald en alleen nog te huren.

Om ons heen wordt alles maar duurder en duurder maar wij blijven ook dit jaar weer dezelfde lage prijzen hanteren.

2023
Ook dit jaar weer veel veranderingen. Na de verkoop van de Watersport vorig jaar hadden we ons voorgenomen om dit seizoen flink uit te breiden.
Wat we graag wilde was meer voorraad, meer ruimte en een andere indeling.
We zijn dan ook enorm trots want we hebben een nieuw pand gekocht!!
Dankzij het nieuwe pand hebben we het webshop assortiment apart staan van ons winkelassortiment. Hierdoor is het aanbod op de webshop nog uitgebreider gedurende het hele seizoen
De kinderski’s hebben hun eigen ruimte in de zeecontainer en in de winkel hebben we voor de toonbank iets meer ruimte gecreëerd.
Dit jaar hebben we een nieuw helmen merk binnen weten te slaan:  CAIRN
We hebben gekozen voor een mooi assortiment voor zowel volwassenen als kinderen.

Helaas moesten wij dit jaar vanwege de inflatie onze verhuur en onderhoud prijzen met €5,- verhogen.
Door deze kleine verhoging kunnen wij onze klanten nog steeds goed materiaal aanbieden voor nog steeds de laagste prijzen.

JP Wintersport - Over ons